Lessenoverzicht

Zie hieronder het overzicht van alle 48 lessen, speciaal ontwikkeld voor het Primair Onderwijs. Deze lessenportal wordt constant vernieuwd, er komen regelmatig nieuwe lessen bij.

 


Mediawegwijs heeft een volledige leerlijn ontwikkeld bestaande uit:
– 48 lessen voor groep 1 t/m 8
– 5 lerarensessies met het docententeam
– 2 ouderavonden/ochtenden
– 1 promo voor de school

De lessenreeks sluit nauw aan bij doelen SLO en curriculum.nu en bevat de volgende “mediawijze” thema’s:

Echt & nep – programmeren – online identiteit – robots – toekomstberoepen – gaming. 

Deze leerlijn is als geheel concept af te nemen, maar we kunnen ook losse lessen en losse sessies met docenten en/of ouders verzorgen. Lees onder het lessenoverzicht meer over de verschillende opties tot aanschaf.


Aanschaf leerlijn

De leerlijn is als geheel concept af te nemen, maar we kunnen ook losse lessen en losse sessies met docenten en/of ouders verzorgen. Lees hier meer uitleg over de producten. Mist u een les? Geef het aan ons door via ons contactformulier.

 

 

1: Hele leerlijn

48 lessen (met of zonder gastdocent)
5 leraren sessies
2 ouderavonden
1 promo

 

 

2: Losse lessen

Losse lessen naar keuze (met of zonder gastdocent)

 

 

 

 

3: Losse sessies

Losse lerarensessie(s)
Losse ouderavond/ochtend (en) Promo

De gehele leerlijn bestaat uit 48 lessen voor groep 1 t/m 8, 5 lerarensessies, 2 ouderavonden een een promo.

De ontwikkelde materialen per les zijn tot in detail uitgewerkt en zijn voor elke docent direct te gebruiken.

Indien de hele leerlijn met gastdocent wordt afgenomen neemt Mediawegwijs alle benodigde apparaten/techniek mee voor de lessen

De lessen zijn ook los te bestellen. Mediawegwijs kan de gehele les verzorgen (gastdocent + handleiding) of de les geven binnen het ‘train de trainer’ principe (onze gastdocent traint docent + handleiding). Het is tevens mogelijk om alleen de handleiding(en) per les aan te schaffen.

Indien de les met gastdocent wordt afgenomen neemt Mediawegwijs alle benodigde apparaten/techniek mee voor de lessen.

Heeft u interesse in een losse sessie met het docententeam? Of is er juist behoefte aan een losse sessie met ouders? Dan kunt u deze sessies ook los boeken!

Ook bij losse sessies kan Mediawegwijs een promo maken.

Mediawegwijs neemt tevens alle benodigde apparaten/techniek mee voor de sessie(s).


Gedetailleerde handleiding per lesDe ontwikkelde materialen per les zijn voor elke docent direct te gebruiken. Onze herkenbare structuur maakt gebruik van video, klassikale interactie en opdrachten in elke les. De Mediawegwijs docentenhandleidingen zijn tot in detail uitgewerkt, zodat u na het doornemen van deze materialen de les direct kunt uitvoeren.

Tevens worden bij de opdrachten ook werkvellen geleverd en is er een heldere stappenuitleg van de te gebruiken app en/of techniek.Ik wist heel weinig over robots, en heb al helemaal geen kennis van apps. Ik was erg nerveus over de les. Ik kon echter meteen uit de voeten met de gedetailleerde handleiding en bijgeleverde werkvellen. Met de stappenuitleg bij de app konden kinderen direct zelf aan de slag. Ik was echt onder de indruk en heb zelf ook heel veel geleerd van deze les!
~ Hans van Noord, groep 8, Anne Frank school Amsterdam