Namens het hele team: een gelukkig nieuwjaar gewenst!

Onze vakdocenten hebben afgelopen jaar weer met veel enthousiasme honderden lessen digitale geletterdheid en mediawijsheid mogen verzorgen op scholen in Amsterdam (en inmiddels ook daarbuiten). Ook komend jaar verzorgen we de complete leerlijn. Alle vakdocenten kunnen nog steeds op uw school met NPO subsidie lesgeven in een duurzaam “Train de trainer-programma”.  Lees meer op onze website over de leerlijn en Mediawegwijs.

Lees meer “Namens het hele team: een gelukkig nieuwjaar gewenst!”

Mediawijsheid:

Hoe ga je op een verstandige manier met media om?

Mediawijsheid, één van de vier pijlers van digitale geletterdheid naast ICT-basisvaardigheden, computational thinking en informatievaardigheden. Als je leerlingen goed wilt voorbereiden op hun plek in de digitale samenleving is mediaonderwijs geen overbodige luxe. De online wereld biedt veel kansen en mogelijkheden, maar het heeft ook een keerzijde. Als je niet weet hoe je op een goede manier om weet te gaan met de verschillende media kan dat problemen veroorzaken.

Lees meer “Mediawijsheid:”

Digitale geletterdheid binnen unIQ-groepen

Artikel in magazine Gifted 21-06-2021

Digitale geletterdheid – het geheel van ICT-basisvaardigheden, mediawijsheid, informatievaardigheden en computational thinking – is nu nog geen verplicht onderdeel van de reguliere lesstof, maar dat wordt het wel. Mediawegwijs biedt mediawijze lessen aan die digitale geletterdheid binnen de scholen brengen, zowel op het basis- als op het voortgezet onderwijs.

Lees meer “Digitale geletterdheid binnen unIQ-groepen”