Het team

Mediawegwijs is een concept dat zorgt voor implementatie en borging van Digitale Geletterdheid binnen de schoolorganisatie. Het Mediawegwijs team bestaat uit o.a. pedagogen, didactici, onderwijsexperts en media- en technologische vakmensen. We komen vaak samen om voortgang te bespreken, ideeën uit te wisselen en nieuwe inspiratie op te doen. Ons doel is om de ‘kinderen van nu’ voor te bereiden op toekomstige beroepen in ‘de maatschappij van morgen.’

Als je je wilt aanmelden als gastdocent kan dat via ons online formulier.

Hieronder volgt een overzicht van ons bevlogen team van vakmensen met een passie voor media en lesgeven.

Ilse Godtschalk
Bedenker van Mediawegwijs 

Ilse is afkomstig uit het onderwijs en heeft tien jaar lang voor de klas gestaan, op verschillende scholen. Daarna studeerde ze af aan de UvA (Pedagogiek met als specialisatie Nieuwe Media) en werkte vervolgens 13 jaar bij Schooltv. Bekende programma’s als Zandkasteel werden door haar bedacht. 

Tot haar grote frustratie zag ze van dichtbij dat het onderwijs niet snel genoeg mee kan bewegen met de ontwikkelingen in onze samenleving. Dit moest veranderen! Daarom bedacht ze het concept Mediawegwijs. Met dit concept wil ze kinderen beter voorbereiden op toekomstige beroepen in de maatschappij van morgen. Afkomstig uit het werkveld, zijn scholen en docenten altijd haar uitgangspunt.

 

Christian Gotschalk
Gastdocent

Christian speurt op alle tech beurzen naar de laatste technieken en innovaties en verwerkt deze in zijn lessen. Hij is een ware uitvinder! Dankzij Christian maken leerlingen kennis met de meest spectaculaire apparaten, tools en technieken.

Daarnaast is Christian een kanjer in lesgeven, met zijn enorme kennis van zaken weet hij zijn leerlingen eindeloos te boeien.

 


Lindsey Schaap

Gastdocent

Lindsey is een kei in programmeren met de leerlingen. Micro:bit, Lego Wedo en de Beebot. Lindsey komt met de grote “Mediawegwijs koffer” bomvol snoertjes, kabeltjes, stekkertjes en lampjes om de kinderen wegwijs te maken met programmeren.

Dankzij zijn talent en vermogen de dingen helder en duidelijk uit te leggen, kunnen kinderen snel zelf aan de slag!

 

Tessa Joosse
Gastdocent

Tessa is een professionele filmmaker en maakt de mooiste films met kinderen. Ze verstaat het filmvak goed en weet de leerlingen altijd te inspireren met haar enthousiasme, passie en verhalen over het filmvak.

Tijdens haar lessen waant iedereen zich een professionele filmmaker!

 

 


Sascha Joosten

Gastdocent

Sascha is een warme persoonlijkheid die wil dat alle kinderen een topdag met Mediawegwijs beleven. En dat gebeurt dan ook tijdens haar lessen, alle kinderen zijn dol op haar!

Dankzij haar eindeloze geduld, kennis en vermogen zaken helder uit te leggen weet ze de leerlingen als geen ander mee te krijgen en de aandacht vast te houden.

 


Victor Zantman
Video specialist

Victor maakt al jaren educatieve films voor het onderwijs. Hij maakt van elk project een prachtige promo voor de school. Hij is daarom regelmatig aanwezig tijdens de lessen en sessies met ouders/docenten, om alles goed vast te kunnen leggen. Ook leert hij zowel leraren als leerlingen alle kneepjes van het filmvak: van vloggen tot presenteren, alles komt aan bod. Victor is ervan overtuigd dat film het “nieuwe communiceren” is en hecht groot belang aan het ontwikkelen van deze vaardigheid.

Zijn promo’s zijn een mooie herinnering voor de school, maar tevens een krachtige tool om te delen met bijvoorbeeld ouders en/of directie. Een waardevolle toevoeging aan het Mediawegwijs concept!


Francien
Hagenaars
Gastdocent

Francien is afkomstig uit het theatervak en combineert dit met veel passie met nieuwe media. Ze geeft al 10 jaar met heel veel plezier les en weet de leerlingen alle fijne kneepjes van het vak bij te brengen! Tijdens haar lessen trekt ze alles uit de kast, om samen met de kinderen een professioneel eindresultaat neer te zetten.

 

Luka Zantman
Gastdocent

Luka is gespecialiseerd in 3D. Samen met de kinderen maakt ze de mooiste digitale huizen. Alles kan, van het schetsen van glijbanen in hun slaapkamer tot prachtige bewegende 3D kamers. Met haar creatieve benadering van dingen weet ze de kinderen te inspireren en ‘buiten de box’ te laten denken.

 

 


Biko Zantman

Gastdocent

Biko is een gepassioneerde gastdocent die de meest ingewikkelde technieken op een laagdrempelige manier toegankelijk kan maken voor kinderen. Hij weet de leerlingen daarnaast non-stop te boeien met grappige feitjes en weetjes. Wij noemen hem niet voor niks de “Freek Vonk” van het Mediawegwijs team!Sylvana van den Bos
Algemeen coordinator

Elke organisatie heeft een spin in het web nodig en Sylvana voelt zich als een vis in het water om álles te organiseren wat Mediawegwijs nodig heeft om goed te kunnen functioneren. En héél soms staat ze ook voor de klas om binding te houden met de scholen, de leerlingen en de lessen.

Neem contact op

Aansluiten bij dit unieke, innovatieve concept?
Ilse Godtschalk is de ontwikkelaar en coördinator. Neem vrijblijvend contact met haar op voor meer informatie.

Tel. :

06-54342669

E-mail :

ilse@mediawegwijs.nl