Mediawegwijs team

Team van professionals voor innovatief mediaonderwijs

Ons enthousiaste, professionele en gevarieerde team zorgt ervoor dat kinderen op een innovatieve, verrassende en creatieve wijze kennismaken met mediaonderwijs. Uiteraard zijn de lessen volledig afgestemd op hun leeftijd. Wij hebben onze expertises gebundeld en dat zorgt voor een krachtig team dat elkaar aanvult en versterkt. Pedagogen, didactici, onderwijsexperts en media- en technologische vakmensen vormen de vaste kern van Mediawegwijs.

Kinderen mediawegwijs maken
Het doel van Mediawegwijs is om de ‘kinderen van nu’ voor te bereiden op toekomstige beroepen in ‘de maatschappij van morgen’. Maar dat niet alleen. Kinderen maken op steeds jongere leeftijd kennis met online media. Naast de reguliere schoolvakken is het goed dat zij ook mediawijs worden zodat zij bijvoorbeeld in staat zijn nieuws en nepnieuws van elkaar te onderscheiden. En dat ze leren hoe om te gaan met alle sociale media en communicatie via apps.

Team versterken?
Als team komen wij vaak samen om ideeën uit te wisselen, nieuwe inspiratie op te doen, de lespakketten altijd te blijven verbeteren en nieuwe ontwikkelingen op te nemen in onze lesstof. Maar ook de voortgang van alle lopende projecten op scholen te bespreken. Ben jij enthousiast over ons concept ‘digitale geletterdheid’ en wil jij graag onderdeel uit gaan maken van ons team? Je kunt je aanmelden als vakdocent.
Een vakdocent gaat namens Mediawegwijs naar de scholen toe en verzorgt per school een aantal lessen zodat de leerkrachten vervolgens verder kunnen met de rest van het lespakket. Meld je eenvoudig aan via ons online formulier.

Online kennismaken
Maak kennis met ons bevlogen team van vakmensen, allemaal met een passie voor mediaonderwijs, media en lesgeven. Uiteraard vinden wij het erg leuk als we ook live kennis kunnen maken met jou en jouwschool. Neem contact met ons op; dan plannen we samen een afspraak in.

Ilse Godtschalk 
Bedenker van Mediawegwijs 

Ilse is afkomstig uit het onderwijs en heeft tien jaar lang op verschillende scholen voor de klas gestaan. Daarna studeerde ze af aan de UvA (Pedagogiek met als specialisatie Nieuwe Media) en werkte vervolgens 13 jaar bij Schooltv. Het Zandkasteel is één van de bekende programma’s die zij heeft bedacht. 

Tot haar grote frustratie zag ze van dichtbij dat het onderwijs niet snel genoeg mee kan bewegen met de ontwikkelingen in onze samenleving. Dit wilde zij veranderen; ze bedacht het concept Mediawegwijs. Met dit unieke, vernieuwende programma wil ze kinderen beter voorbereiden op toekomstige beroepen in de maatschappij van morgen. Afkomstig uit het werkveld zijn scholen en leerkrachten altijd het uitgangspunt voor deze gepassioneerde professional.

Victor Zantman 
Videospecialist en medebedenker van Mediawegwijs

Victor produceert al jaren educatieve films. Hij maakt van elk project een prachtige promo voor de school. Zijn promo’s zijn een mooie herinnering voor de school, maar tevens een krachtige tool om te delen met bijvoorbeeld ouders en/of directie. Ook is hij verantwoordelijk voor alle hard- en software die gebruikt wordt in de klas.

Hij leert zowel leraren als leerlingen alle fijne kneepjes van het filmvak: van vloggen tot presenteren, alles komt aan bod tijdens zijn lessen. Victor is ervan overtuigd dat film het “nieuwe communiceren” is, en dat blijkt ook aan het toenemende gebruik van media als YouTube. Hij hecht groot belang aan het ontwikkelen van deze vaardigheid bij kinderen.

Camilo Klinge
Vakdocent

Camilo is half Chileens. En toch is hij met dit vleugje extra temperament de rust zelve en heeft hij alle geduld met de leerlingen. Ook leerlingen die extra uitleg nodig hebben helpt hij graag. Hij heeft verstand van alle technieken.

Zoals je aan zijn foto kunt zien heeft hij een mooie lach en een lieve uitstraling. Zijn favoriete lessen zijn de lessen met de hologrammen en green screens. Hij is niet alleen vakdocent Mediawegwijs, maar is ook student aan de UvA, geeft les op basisscholen en verzorgt huiswerkbegeleiding op een middelbare school. 

 
Tessa Joosse 
Vakdocent

Tessa is een professionele filmmaker en maakt de mooiste films met kinderen. Ze verstaat het filmvak goed en weet de leerlingen altijd te inspireren met haar enthousiasme, passie en verhalen over het filmvak.

Tijdens haar lessen waant iedereen zich een professionele filmmaker!

 
 
Biko Zantman 
Vakdocent

Biko is een gepassioneerde vakdocent die de meest ingewikkelde technieken op een laagdrempelige manier toegankelijk maakt voor kinderen. Hij weet de leerlingen daarnaast non-stop te boeien met grappige feitjes en weetjes.

Wij noemen hem niet voor niks de “Freek Vonk” van het Mediawegwijs team!

Christian Godschalk 
Vakdocent

Christian speurt op alle tech beurzen naar de laatste technieken en innovaties en verwerkt deze in zijn lessen. Hij is een ware uitvinder. Dankzij Christian maken leerlingen kennis met de meest spectaculaire apparaten, tools en technieken.

Maar hij is meer. Christian is een kanjer in lesgeven. Met zijn enorme kennis van zaken weet hij zijn leerlingen van alle leeftijden eindeloos te boeien.

 

Kees Veerkamp 
Vakdocent

Kees is dan misschien de jongste van ons team, maar dat is aan niets te merken. Vol passie staat hij voor de klas en de kids vinden hem geweldig. Door zijn geweldige voorbereiding weet hij de leerlingen daarnaast non-stop te boeien met zijn kennis en weet hij op alle vragen het antwoord.

Hij noemt zich niet voor niets ‘Mees Kees’.

 

Silke Stigter 
Vakdocent

Silke is misschien nog jong maar wel reuze groot en sterk. Hij is dan ook voor niemand bang en geeft zonder moeite les aan klein en groot. Dankzij Silke maken leerlingen kennis met de meest spectaculaire apparaten, tools en technieken.

Met zijn enorme enthousiasme weet hij alle leerlingen van alle leeftijden eindeloos te boeien.

 

  

Luka Zantman 
Vakdocent

Luka kan je alles vertellen over 3D; zij is een echte specialist. Samen met de kinderen maakt ze de mooiste digitale huizen. Alles is mogelijk, van het schetsen van glijbanen in hun slaapkamer tot prachtige bewegende 3D kamers.

Met haar creatieve benadering van dingen inspireert ze de kinderen en laat ze ‘buiten de box’ denken.

 
Linlin van Lonkhuyzen 
Vakdocent
Als ervaren filmmaker en docent geeft Linlin graag les op het gebied van mediawijsheid. Samen met de leerlingen de “vetste” producties maken is super leuk. Daarbij heeft ze een grote passie voor beeld en editen. Zij zoekt graag mooie voorbeelden op internet, ter inspiratie of om te klas te enthousiasmeren. De dingen simpel houden, duidelijk uitleggen en talenten zien vindt zij belangrijk.
 
Hoewel zij al jaren in het vak werkt, leert zij nog dagelijks bij van de kinderen en krijgt ze vaak goede tips als ze nieuwe mogelijkheden ontdekt hebben in de apps of programma’ s. Zij houdt van lessen waar veel geleerd en ook veel gelachen wordt.
 
 
 
 
Dirk van Seventer 
Vakdocent

Deze vrolijke, leuke blonde krullenbol heet Dirk. Wil je weten hoe je hem blij kunt maken? Laat hem filosofische gesprekken met leerlingen voeren. Dat vindt hij geweldig.

Hij is ook gek op filmen dus dat zie je hem vaak tijdens de lessen doen. Zijn favoriete lessen zijn lessen met een 3D-pen en VR-bril omdat hij dan op een creatieve manier leerlingen meer over media en techniek kan leren.

 
 
Kiet Versluijs 
Vakdocent

Kiet, de sportieve student van ons team, is hip en snel maar ook heel vakkundig. Hij geeft zonder problemen aan elke groep de leukste lessen. De leerlingen krijgen bij hem de vrijheid zichzelf te ontwikkelen door het ‘strikte schoolse’ even los te laten.

Zijn favoriete lessen zijn ‘Werken bij de film’; hij kijkt graag naar films maar hij is ook geïnteresseerd in hoe ze gemaakt worden. En de les ‘Robot kan tekenen’; deze creatieve les laat zien welke belangrijke rol robots in deze wereld spelen en nog verder gaan spelen

 

 

Neem contact op

Wil jij als vakdocent aansluiten bij dit unieke, innovatieve concept om media binnen de scholen te introduceren? En wil je onderdeel              uit gaan maken van ons leuke, inspirerende team van professionals? Neem contact op met Ilse, zij is de ontwikkelaar en coördinator. Zij      kan eventuele vragen beantwoorden of meer informatie geven. Uiteraard kun je je ook direct aanmelden via ons online formulier.

Telefoon:

[contact-form-7 id=”6″ title=”Contactformulier 1