De laatste schoolweken… en dan vakantie!

Ze zijn officieel aangebroken, de laatste schoolweken tot de grote vakantie. Ein-de-lijk, zomervakantie. Hij staat nu echt bijna voor de deur. Tot die tijd staat afronden en afscheid nemen in veel klassen en groepen centraal, zeker voor groep 8.

Op een aantal scholen zijn wij ingeschakeld om de eindfilm te maken voor groep 8. Die zijn erg leuk geworden en dragen bij aan een onvergetelijk afscheid van de basisschool. In deze laatste periode worden we vaker ingezet voor losse lessen en/of workshops. De tijd van met de neus in de boeken zitten wordt in deze periode altijd minder en dan is er ruimte voor leuke uitstapjes en workshops. En als ze dan ook nog wat toevoegen naast dat ze leuk zijn dan is dat voor de meeste scholen de perfecte combinatie. Spelenderwijs leren. Dat bieden wij ook.

Digitale geletterdheid versus geletterdheid

Op veel scholen staat digitale geletterdheid nog niet op het lessenmenu. Een gemiste kans. Het is nu nog geen verplicht curriculum maar dat wordt het binnenkort wel. Als school neem je een voorsprong hierop door nu al te starten met mediawijze lessen. Introduceer mediaonderwijs naast de reguliere vakken. Leerlingen die van school komen moeten niet alleen geletterd zijn maar ook digitaal geletterd. Onze samenleving wordt steeds digitaler ingericht en de leerlingen van nu komen gaan werken in de banen van morgen.

Zomerschool

De zomervakantie betekent voor de meesten echt vakantie en dus geen school. Maar zomerschool biedt veel kansen: je kunt leerachterstanden wegwerken en/of nieuwe lessen aanbieden op het gebied van digitale geletterdheid. Komende zomer gaan wij zelfs de grens over. In België zijn wij uitgenodigd om tijdens een zomerschool lessen en workshops te geven aan ruim 20 leerkrachten en 150 leerlingen. Erg leuk dat we ook het Vlaamse publiek kennis mogen laten maken met onze innovatieve lessen. Klinkt dit ook als een mooie aanvulling voor jullie zomerschool? Neem contact met ons op, dan kunnen we kijken of het nog mogelijk is lessen of een workshop te verzorgen. Lukt dit niet, onthoud dit voor volgend jaar of voor een ander moment in het nieuwe schooljaar.

Nieuwe schooljaar: nieuwe ronde nieuwe kansen

Was je afgelopen schooljaar te laat met aanmelden voor onze mediawijze lessen? Nieuwe ronde nieuwe kansen voor het nieuwe schooljaar. Wij hebben al heel wat scholen welkom mogen heten en hebben de planning al rond voor het geven van lessen. Je neemt namelijk niet een los lessenpakket bij ons af; de lessen worden gegeven door een Mediawegwijs vakdocent. Als leerkracht zit jij achterin de klas met een kop koffie en geniet van het enthousiasme van de kinderen als ze leren programmeren, werken met robots of een 3D-pen of zelf een video maken.

Jouw school in het nieuwe schooljaar ook mediawijs? Neem vandaag nog contact met ons op. Misschien hebben we nog plaats voor jouw school en brengen wij digitale geletterdheid binnen jouw schoolmuren.

We wensen je alvast een hele fijne zomervakantie!