Gratis online lessen voor groep 1 t/m 8

Door de nieuwe maatregelen zitten bijna alle leerlingen met ingang van vandaag weer noodgedwongen thuis. Mediawegwijs heeft daarom speciaal een paar gratis lessen ontwikkeld die online thuis, zonder begeleiding of instructie van een leerkracht, individueel gedaan kunnen worden.

Online les groep 1 t/m 4
Online les groep 5 en 6
Online les groep 7 en 8

Niet alleen leuk, maar ook erg leerzaam. Bovendien kan er als klap op de vuurpijl ook nog een echte 3D-pen gewonnen worden door de kids! Ben jij een leerkracht? Ook jij maakt kans op zo’n gave pen. Hoe? Heel simpel: de leerkracht van de school en klas met de meeste inzendingen krijgt ook een 3D-pen.

Wat moet je doen om kans te maken op de 3D-pen?

  • Stuur de link van deze pagina door naar je leerlingen
  • De opdrachten, waarmee de prijs gewonnen kan worden, moeten voor 14 januari 2022 naar info@mediawegwijs.nl gestuurd worden (met duidelijke vermelding van naam leerling, naam school en klas)

Wij wensen je namens het hele Mediawegwijs team een fijne en vooral gezonde vakantie en coronavrij 2022!

Wij wensen je namens het hele Mediawegwijs team een fijne en vooral gezonde vakantie en coronavrij 2022!


Gratis online les voor groep 1 t/m 4: levende tekeningen

Heb je wel eens een tekening laten maken die echt tot leven komt? Leerlingen kunnen het in deze online les van meester Biko (met de hulp van professor Testkaas) zelf ervaren! Deze les richt zich op Augmented Reality (je spreekt van Augmented Reality als een digitaal beeld – vaak een 3D-animatie – over de werkelijkheid wordt gelegd). Meester Biko laat leerlingen van groep 1 t/m 4 spelenderwijs kennismaken met dit onderwerp. De les laat zien wat AR precies is en hoe je het kunt gebruiken. Na deze uitleg is het tijd om zelf aan de slag te gaan. Met behulp van de app “Quiver” komt een kleurplaat vervolgens echt tot leven en kun je allerlei interacties met je kleurplaat aangaan.

Download de app op je iPad, tablet of je telefoon. Via de link hieronder kom je in de leeromgeving van Mediawegwijs. Klik op de eerste afbeelding en volg de les. Stuur de tekening naar info@mediawegwijs.nl en win een echte 3D-pen!


Gratis online les voor groep 5 t/m 6: robot van de toekomst

Het klinkt nog als een sciencefictionfilm; robots die werk voor ons doen. Maar er bestaan al veel robots die voor ons aan het werk zijn. Denk maar aan robots in de zorg of robotarmen in havens en fabrieken. Sommige mensen hebben zelfs al robots (een stofzuiger) in huis. Meester Biko vertelt en laat je in deze online les (tweede afbeelding) leerlingen zien wat je moet weten over robots. Deze supergave les eindigt met een leuke filmopdracht.

Hebben jullie de leukste film gemaakt? Stuur een YouTube link (of een film bestand met We Transfer) naar info@mediawegwijs.nl en win een echte 3D-pen!


Gratis online les voor groep 7 t/m 8: gameverslaafd

Tijdens vakanties en in lockdown wordt veel gegamed. Deze online les (derde afbeelding) van meester Biko (met de onmisbare raad van de deskundige op dit gebied: professor Testkaas) richt zich op het thema gameverslaving. Na het beluisteren van deze les staat een opdracht klaar: maak een film over gameverslaving.

Hebben jullie de beste film gemaakt? Stuur een YouTube link (of een film bestand met We Transfer) naar info@mediawegwijs.nl en win een echte 3D-pen!

Veel plezier met deze online lessen!

Mediawegwijs brengt digitale geletterdheid binnen de scholen

Ben je benieuwd naar wat wij doen? Wij willen dat leerlingen niet alleen geletterd maar ook digitaal geletterd van school gaan. Daarom hebben wij voor elke groep van het basisonderwijs zeven lessen per leerjaar ontwikkeld. Deze lessen worden gegeven door ons enthousiaste team van vakdocenten. De eigen leerkracht zit in het lokaal en leert ‘on the job’ dankzij ons train-de-trainer concept. Leerkrachten beschikken niet altijd over de juiste of volledige kennis; na een les van onze vakdocent is de eigen leerkracht ook in staat de mediawijze lessen te geven.

Neem contact met ons op voor meer informatie over de complete leerlijn zodat mediaonderwijs ook een onderdeel wordt van het reguliere onderwijs. Of bel naar Ilse Godtschalk, initiator van dit vernieuwende concept, via 020-6610064.