Genomineerd voor de Klokhuis Wetenschapsprijs 2024

Online artikel 15-01-2024 website Tilburgse Universiteit Het project ‘Filtering Reality‘ uitgevoerd door de Tilburg University is genomineerd voor de Klokhuis Wetenschapsprijs 2024. Wij werkten samen met de studenten van dit project.

En zijn uiteraard heel trots op deze nominatie. Wat hield het onderzoek in? De studenten onderzochten hoe kinderen lichaamsidealen op sociale media zien en ervaren. Een essentieel onderdeel als het gaat om kinderen mediageletterdheid bij te brengen. Deze prijs, geïnitieerd door televisieprogramma Het Klokhuis, wordt elk jaar uitgereikt aan onderzoeken die relevant zijn voor kinderen in de leeftijdscategorie 9-12 jaar. De prijs heeft als doel een breed en jong publiek bekend te maken met wetenschappelijk onderzoek in Nederland.

Op 2 februari maakt Het Klokhuis een top 10 bekend van alle ingediende onderzoeksprojecten. Vanaf 26 februari 2024 kan het publiek via de Klokhuis website stemmen op het project dat volgens hen de Klokhuis Wetenschapsprijs 2024 verdient. Klokhuis zendt een speciale aflevering uit over het winnende project. De winnaar wordt bekendgemaakt op zondag 17 maart.

Lees hier meer informatie over het onderzoek zelf: https://www.tilburguniversity.edu/about/digital-sciences-society/projects/filtering-reality