Mediawegwijs team

Professionals voor innovatief mediaonderwijs

Ons enthousiaste, professionele en gevarieerde team zorgt ervoor dat kinderen op een innovatieve, verrassende en creatieve wijze kennismaken met mediaonderwijs. Uiteraard zijn de lessen volledig afgestemd op hun leeftijd. Wij hebben onze expertises gebundeld en dat zorgt voor een krachtig team dat elkaar aanvult en versterkt. Pedagogen, didactici, onderwijsexperts en media- en technologische vakmensen vormen de vaste kern van Mediawegwijs.

Kinderen mediawegwijs maken

Het doel van Mediawegwijs is om de ‘kinderen van nu’ voor te bereiden op toekomstige beroepen in ‘de maatschappij van morgen’. Maar dat niet alleen. Kinderen maken op steeds jongere leeftijd kennis met online media. Naast de reguliere schoolvakken is het goed dat zij ook mediawijs worden zodat zij bijvoorbeeld in staat zijn nieuws en nepnieuws van elkaar te onderscheiden. En dat ze leren hoe om te gaan met alle sociale media en communicatie via apps.

Mediawegwijs versterken als vakdocent?

Als team komen wij vaak samen om ideeën uit te wisselen, nieuwe inspiratie op te doen, de lespakketten altijd te blijven verbeteren en nieuwe ontwikkelingen op te nemen in onze lesstof. Maar ook de voortgang van alle lopende projecten op scholen te bespreken. Ben jij enthousiast over ons concept ‘digitale geletterdheid’ en wil jij graag onderdeel uit gaan maken van ons team? Je kunt je aanmelden als vakdocent.

Een vakdocent gaat namens Mediawegwijs naar de scholen toe en verzorgt per school een aantal lessen zodat de leerkrachten vervolgens verder kunnen met de rest van het lespakket. Dit noemen wij het ‘train-de-trainer‘ concept. Meld je eenvoudig aan via ons online formulier aan.

Online kennismaken

Maak kennis met ons bevlogen team van vakmensen, allemaal met een passie voor mediaonderwijs, media en lesgeven. Uiteraard vinden wij het erg leuk als we ook live kennis kunnen maken met jou en je school. Neem contact met ons op; dan plannen we samen een afspraak in.

 

Ilse Godtschalk
Bedenker van Mediawegwijs 

Ilse is afkomstig uit het onderwijs en heeft tien jaar lang op verschillende scholen voor de klas gestaan. Daarna studeerde ze af aan de UvA (Pedagogiek met als specialisatie Nieuwe Media) en werkte vervolgens 13 jaar bij Schooltv. Het Zandkasteel is één van de bekende programma’s die zij heeft bedacht. 

Tot haar grote frustratie zag ze van dichtbij dat het onderwijs niet snel genoeg mee kan bewegen met de ontwikkelingen in onze samenleving. Dit wilde zij veranderen; ze bedacht het concept Mediawegwijs. Met dit unieke, vernieuwende programma wil ze kinderen beter voorbereiden op toekomstige beroepen in de maatschappij van morgen. Afkomstig uit het werkveld zijn scholen en leerkrachten altijd het uitgangspunt voor deze gepassioneerde professional.

 

Christian Godtschalk
Vakdocent

Christian speurt op alle tech beurzen naar de laatste technieken en innovaties en verwerkt deze in zijn lessen. Hij is een ware uitvinder. Dankzij Christian maken leerlingen kennis met de meest spectaculaire apparaten, tools en technieken.

Maar hij is meer. Christian is een kanjer in lesgeven. Met zijn enorme kennis van zaken weet hij zijn leerlingen van alle leeftijden eindeloos te boeien.

 


Lindsey Schaap

Vakdocent

Lindsey is een kei in programmeren en doet dat samen met de leerlingen: Micro:bit, Lego Wedo en de Beebot. Lindsey komt met de grote “Mediawegwijs koffer” bomvol snoertjes, kabeltjes, stekkertjes en lampjes om de kinderen wegwijs te maken met programmeren.

Dankzij zijn talent en vermogen dingen helder en duidelijk uit te leggen, kunnen kinderen snel zelf aan de slag!

 

Tessa Joosse
Vakdocent

Tessa is een professionele filmmaker en maakt de mooiste films met kinderen. Ze verstaat het filmvak goed en weet de leerlingen altijd te inspireren met haar enthousiasme, passie en verhalen over het filmvak.

Tijdens haar lessen waant iedereen zich een professionele filmmaker!

 

 


Maaike Scheenloop-de Jong

Vakdocent

Maaike zorgt er iedere keer weer voor dat de kinderen een topdag beleven dankzij de lessen van Mediawegwijs. De kinderen genieten van haar les. Niet zo gek, Maaike geeft al jaren les op het gebied van Mediawijsheid. Dat deed zij op veel scholen en bibliotheken en is een echte expert op innovatiegebied.

Ook is zij een kei in taal en weet de aandacht van de kinderen goed vast te houden.

 


Victor Zantman
Video specialist

Victor produceert al jaren educatieve films voor het onderwijs. Hij maakt van elk project een prachtige promo voor de school. Zijn promo’s zijn een mooie herinnering voor de school, maar tevens een krachtige tool om te delen met bijvoorbeeld ouders en/of directie. Een waardevolle toevoeging aan het Mediawegwijs concept. Hij is daarom regelmatig aanwezig tijdens de Mediawegwijs lessen en sessies met ouders, leerkrachten en/of directe, om alles goed vast te kunnen leggen.

Ook leert hij zowel leraren als leerlingen alle fijne kneepjes van het filmvak: van vloggen tot presenteren, alles komt aan bod tijdens zijn lessen. Victor is ervan overtuigd dat film het “nieuwe communiceren” is, en dat blijkt ook aan het toenemende gebruik van media als YouTube. Hij hecht groot belang aan het ontwikkelen van deze vaardigheid bij kinderen.


Thygo Thiel
Vakdocent

Tycho kan ontzettend goed gitaar spelen. Naast dit muzikale talent is hij een kei in blue screen films opnemen met de leerlingen. Samen komen ze tot de mooiste en verrassende eindresultaten.

 

Luka Zantman
Vakdocent

Luka kan je alles vertellen over 3D; zij is een echte specialist. Samen met de kinderen maakt ze de mooiste digitale huizen. Alles is mogelijk, van het schetsen van glijbanen in hun slaapkamer tot prachtige bewegende 3D kamers. Met haar creatieve benadering van dingen inspireert ze de kinderen en laat ze ‘buiten de box’ denken.

 

 


Biko Zantman
Biko Zantman
Vakdocent

Biko is een gepassioneerde vakdocent die de meest ingewikkelde technieken op een laagdrempelige manier toegankelijk maakt voor kinderen. Hij weet de leerlingen daarnaast non-stop te boeien met grappige feitjes en weetjes.

Wij noemen hem niet voor niks de “Freek Vonk” van het Mediawegwijs team!Biko Zantman

Sylvana van den Bos
Algemeen 
coördinator

Elke organisatie heeft een spin in het web nodig en Sylvana voelt zich als een vis in het water om álles te organiseren wat Mediawegwijs nodig heeft om goed te kunnen functioneren. En héél soms staat ze ook voor de klas om binding te houden met de scholen, de leerlingen en de lessen.

Neem contact op

Wil jij als vakdocent aansluiten bij dit unieke, innovatieve concept om media binnen de scholen te introduceren? En wil je onderdeel uit gaan maken van ons leuke, inspirerende team van professionals? Neem contact op met Ilse, zij is de ontwikkelaar en coördinator. Zij kan eventuele vragen beantwoorden of meer informatie geven. Uiteraard kun je je ook direct aanmelden via ons online formulier.

Telefoon: